Madskole 

Grundsmag tilbyder en bred vifte af madkurser og smagninger. Her kan du finde inspiration til hverdagsmaden, syltningen, brødbagningen, julekagerne eller noget helt andet. Ud over kurserne vil vi gerne invitere indenfor til smagninger, hvor du blandt andet kan få ny viden om for eksempel øl, gin eller naturvine. Vi tilbyder kurser for både børn og voksne for nørden og begynderen.

Vi tilbyder også teambuilding og firma arrangementer sat sammen efter netop jeres behov. Kontakt os på jens@grundsmag.dk for tilbud. Eller ring 61223807 og snak med Jens. Så finder vi netop den løsning der passer til jeres firmaarrangement.

Klik på dato for direkte link til billetter. Alle priser er eksklusiv gebyr fra billetudbyder.

God fornøjelse og vi ses!

Program vinter og forår 2017/18

 


Pizza som i Grundsmag

Torsdag den 23. November 17.00 til 19.00

Hvordan laver Grundsmag de fantastiske pizzaer? Hvad er hemmeligheden? Kan vi lave dem derhjemme?

Få en grundig og sjov introduktion til Grundsmags pizzaer.

Vi skal bage pizzaer ligesom vi bager dem i Grundsmag.

Temaet er overvægt at sæsonens grøntsager, lækre saucer, forskellige oste, en lille smule kød og en fantastisk elastisk dej.

Vi starter med en kort intro over en kop kaffe. Herefter skal vi igang med at arbejde.

Vi bager hver især 2 pizzaer som vi spiser og/eller tager med hjem.

Drikkevarer kan købes kontant på dagen.

Pris 350 kr.


Konfektværksted i Grundsmag

Lørdag den 16. december 10.00 til 14.00

Grundsmag inviterer indenfor til konfektværksted. På denne hyggelige juleworkshop har du mulighed for at lave lækkerier til dig selv eller værtindegaver til juledagene – hvis konfekten altså ikke bliver spist før. Vi laver alt fra bunden af friske råvarer. Midt på dagen spiser vi sandwich af dejligt Grundsmag brød og der serveres kaffe/te/vand under workshoppen. Deltagere fra 10 år.

Vi laver marcipan fra bunden

Tre slags sirup i flotte flasker havtorn, solbær, citrus

Tre slags konfekt af den hjemmelavede marcipan tilsmagt med bær/citrus fra siruppen og dyppet i forskellige chokolader med drys

RAW dadel/kakao konfekt

Alt pakkes i fine poser samt i flotte flasker

Pris 600 kr.


Pølser og pilsner i Grundsmag

Tirsdag den 23. januar 17.30 til 20.30

Det er sjovt at stoppe pølser! Sådan er det bare.

Vi spiser rigtigt mange pølser i Danmark, men ikke mange har prøvet at stoppe dem selv.

Nu har i chancen for at lave jeres egne pølser helt fra bunden. Få svar på mange spørgsmål og køb billet til en drøn hyggelig aften i Grundsmag.

Hvad er der egentlig i en pølse? Og hvad behøver der at være i en pølse? Hvordan ser tarm ud? Kan jeg få glutenfri pølse?
Vi skal stoppe, tilberede og spise 2 forskellige slags pølser. Vi starter med lidt teori om råvarer, tarm og øl, hvorefter vi hakker kød, rører fars og stopper tarm.

Vi slutter dagen af med at spise luksushotdogs sammen over kolde øl fra Brinkholm øl.

Pris 650,-


Fyraftens bagelektion

Tirsdag den 6. februar 17.00 til 19.00

Boller! Purpur og kanel

Grundsmag klassikere til madpakken, sandwichen, eftermiddagssnacken eller bare til morgenbordet. En kort fyraftens-bagelektion med et stort udbytte.
Der er to emner på programmet:
Purpur hvedeboller og kanelknuder
Vi starter med en kort præsentation af bagværket. og går ret hurtigt i gang med at kværne mel, blande, deje og ælte. Vi skal arbejde med surdej, frisk formalet korn og masser af smag.
Der vil være kaffe, te og vand under hele kurset. og eleverne får en pose med deres eget bagværk med hjem efter lektionen

Pris 400 kr


 Fermenterings Minilektion

Tirsdag den 27. februar 17.00 til 19.00

Lær om mælkesyrebakteriernes fantastiske egenskaber og få en lyn introduktion til fermenteringens vilde og spændende verden.

Vi starter med en kop kaffe og en lille intro til dagens lektion. Herefter går vi grøntsagsamok og snitter, krammer og pakker to forskellige fermenterede grøntsager.

Vi arbejder med kraut og kimchi. Derudover skal vi smage og prøve forskellige fermenterede grøntsager.

Vi sørger for kaffe, the og vand under hele lektionen og alle elever får 2 slags fermenteret grøntsager med hjem og muligheden for at købe flere slags fermenteret grønt, pastaer og brød.

Pris 350 kr


Det gode brød

Tirsdag den 6. marts 17.00 til 21.00

Udforsk nye og lokale kornsorter. Lær om ælte og hæve metoder sammen med Grundsmag. Vi leger med surdej, frisk formalet mel og masser af klistret dej, og du får helt sikkert ny viden med hjem som kan forbedre din hjemmebagning.

Dagens pensum:

Surdejsbrød

2 timers hvedebrød

Rugbrød

Grundsmag Kanelknuder

Vi sørger for kaffe, te og vand under hele lektionen og serverer en let anretning med et glas vin, øl eller saft undervejs. Og selvfølgelig skal vi smage og spise en masse dejlig brød.

Alle elever får brød og dej med hjem, samt muligheden for at købe bageudstyr til fordelagtige priser.

Pris 700 kr


Fermentering 2.0

Tirsdag den 20. marts 17.00 til 20.00

Hvordan bruger vi vores fermenterede grøntsager?

Dette er en lektion der bygger videre på Fermenterings Minikursus eller for dem der allerede er i gang med at kramme kål derhjemme.
Nu har vi fermenteret en masse kål, kimchi og grønt fra sommer og vinter… Hvordan bruger vi det så i køkkenet?
Jens introducerer eleverne i forskellige muligheder med de super lækre fermenterede grøntsager og vi skal desuden fermentere drikkevarer.
Vi laver kvass eller kombucha.
BEMÆRK: Medbring til denne workshop 3 liters patentglas.
Vi slutter aftenen af med at spise sammen og drikke læskende probiotisk kvass.

Pris 450 kr


Pølser og Pilsner

Tirsdag den 17. april 17.30 til 20.30

Det er sjovt at stoppe pølser! Sådan er det bare.

Vi spiser rigtigt mange pølser i Danmark, men ikke mange har prøvet at stoppe dem selv.

Grillsæsonen står for døren… Så nu har i chancen for at lave jeres egne grillpølser helt fra bunden. Få svar på mange spørgsmål og køb billet til en drøn hyggelig aften i Grundsmag.

Hvad er der egentlig i en pølse? Og hvad behøver der at være i en pølse? Hvordan ser tarm ud? Kan jeg få glutenfri pølse?
Vi skal stoppe, tilberede og spise 2 forskellige slags pølser. Vi starter med lidt teori om råvarer, tarm og øl, hvorefter vi hakker kød, rører fars og stopper tarm.

Vi slutter dagen af med at spise luksushotdogs sammen over kolde øl fra Brinkholm øl.

Pris 650 kr


Fyraftens Bagelektion

Tirsdag den 24. april 17.00 til 19.00

Purpur og hvedeknopper

Store bededag om hjørnet! Grundsmag klassikere til madpakken, sandwichen, eftermiddagssnacken eller bare til morgenbordet. En kort fyraftens-bagelektion med et stort udbytte.
Der er to emner på programmet:
Purpur hvedeboller og Grundsmag hvedeknopper
Vi starter med en kort præsentation af bagværket. og går ret hurtigt i gang med at kværne mel, blande, deje og ælte. Vi skal arbejde med surdej, frisk formalet korn og masser af smag.
Der vil være kaffe, te og vand under hele kurset. og eleverne får en pose med deres eget bagværk med hjem efter lektionen.


Det oplever folk i Grundsmag madskole:

Bjørn Dahlberg. Nordea Roskilde:

“Tak for et super arrangement. Alle 19 Nordea medarbejdere fik en rigtig god oplevelse hos Grundsmag. Vi lavede selv Pizzaerne med professionel hjælp fra energifyldte Jens. Sjældent har vi smagt så velsmagende pizzaer – fyldt med lækre og anderledes råvarer. En sjov måde at være sammen på”.

Pia Lappin, Roskilde

“9 friske quinder troppede op hos Jens hos Grundsmag med forventningen om at skulle lave 3  x supper med diverse tilbehør. Vi fik så meget mere med hjem end blot madlavning sammen. Jens fortalte om de 5 x grundsmage (salt, surt, sødt, bittert og umami). Vi lavede græskar-, grønkåls- & fransk linsesuppe med økologiske og friske varer. Fladbrød  (focaccia) på surdej, chiachips og frisk pesto. Lærte at lave gastrik = genialt. Kan bruges i forretter, hovedretter, er perfekt til saucen og ikke mindst i desserten. Vi havde den fedeste aften i Jens’ kyndige hænder og fik input og ideer til vores egen madlavning. Kan varmt anbefale madskolen til andre”.

Morten Juul, Roskilde

“Vi var 6 venner samlet til en hyggelig eftermiddag/aften, hvor vi under kyndig og humoristisk vejledning fra Jens, producerede grill-pølser. Rammerne hos Grundsmag var perfekte og der var indkøbt økologiske råvarer af høj kvalitet, hvilket sammen med de udvalgte opskrifter gjorde resultatet fantastisk. Såvel de pølser, som vi selv producerede, som det tilbehør Grundsmag diskede op med, fremstod som velsmagende og ærlig mad. Vi tog hjem såvel fysisk mætte som mættet med gode oplevelser og var alle enige om, at det havde været et af sommerens højdepunkter”.